Fit, vitaal en energiek

 

 

Herken je dit?

Als je bij het opstaan denkt aan wat er vandaag van je wordt verwacht, zakt de moed je in de schoenen. Je bent moe tot op het bot. Wat zou het heerlijk zijn als de wereld vandaag een rondje draait terwijl jij diep wegkruipt onder de dekens. Maar de kinderen moeten naar school en het huishouden wacht op je. In jouw rol al moeder bestaan geen vrije dagen.

Op het schoolplein komt er een moeder op je af die enthousiast vertelt over de ouderraad die nieuwe leden zoekt. Of jij misschien lid wil worden? Ze moest eens weten dat jij naast je gezin en je werk echt geen puf hebt voor activiteiten van school of de kerk. Je mompelt dat je er over na gaat denken en vraagt je af hoe je haar op een nette manier kunt afwimpelen.

Eigenlijk moet je vandaag in huis aan de gang, want morgen ben je weer aan het werk. Maar je lijf wil rust en houdt je tegen om het huis eens flink onder handen te nemen. Je ploft op de bank tussen de afstandsbediening en chipskruimels van het weekend. Dat de kinderen op school zitten geeft jou de gelegenheid om even bij te komen van je werk en je gezin.

Vandaag eet je iets makkelijks. Net als gisteren en eergisteren trouwens. Natuurlijk zou het beter zijn om wat bewuster met eten bezig te zijn, maar je bent al blij als er weer iets op tafel staat. Bovendien moet je vroeg eten omdat de kinderen vandaag sporten.

Als je gedachten naar je werk gaan bekruipt je een schuldgevoel. Er zou meer uit je handen kunnen komen in dezelfde tijd. Maar je zit regelmatig uit het raam te staren, omdat je gewoon de energie niet hebt om hard te werken en het moeilijk is om je goed te concentreren. Vanavond maar op tijd naar bed, misschien haal je dan morgen meer uit je werkdag.

Hoe zou het voor je zijn als…

jij je fit, vitaal en energiek voelt. Dat je ’s morgens de dekens van je afgooit en fris aan je dag begint. Je hebt zin in de nieuwe dag die voor je ligt. Fluitend breng je de kinderen naar school en het huishouden heb je voor elkaar. Als er nu onverwachts bezoek voor de deur staat, laat je ze zonder schroom binnen.

je een stralende moeder bent die van alles regelt op school. Nu ben je eindelijk in staat om het ook te doen. Je geniet van de contacten met andere ouders en vindt het fijn om betrokken te zijn bij activiteiten van je kinderen.

het huis al lekker aan kant is en je nog tijd over hebt voordat je de kinderen uit school moet halen. Precies genoeg om je nog een uur uit te leven in de sportschool. Niet omdat het moet, maar gewoon om dat het kan. Je lijf zit je niet meer in de weg, maar ondersteunt jou in je dagelijkse bezigheden.

je aan het einde van de dag nog fut hebt om te koken. Terwijl je in de pan roert luister je naar de enthousiaste verhalen van je kinderen over hun belevenissen van die dag. Niet meer met een half oor, maar met de aandacht die ze verdienen.

de werkdagen voorbij vliegen. Je bent een gewaardeerde collega, op jou kunnen ze rekenen. Je verschijnt goed voorbereid op het teamoverleg, denkt mee in de processen en hebt je werk op orde. Met plezier voer je je functie uit en je hebt zelfs uit je werk nog energie om ’s avonds iets leuks te doen.

 

Dit is mogelijk als

je 4 keer bij mij komt om met je voeding en leefstijl aan de slag te gaan.

Tijdens het eerste consult breng ik je klachten in kaart, wil ik weten hoe je gezondheid ervoor staat en neem ik met een vingerprikje een paar druppels bloed van je af. Het bloed stuur ik op naar een laboratorium waar een uitgebreide analyse wordt gedaan. Na het eerste consult ontvang je mijn e-book VetVitaal waarin ik allerlei praktische tips geef die je een betere gezondheid geven.

Aan de hand van de bloeduitslag en jouw klachten deel ik tijdens het 2e consult een persoonlijk advies voor jou. Daarin staat welke voedingsmiddelen je beter kunt laten staan en wat je juist wel moet eten. Met een aanvulling van supplementen werken we de voedingstekorten weg.

Tijdens het traject hebben we nog 2 afspraken om de voortgang te bespreken en het plan zo nodig aan te passen.

Zo staat niets jou meer in de weg om meer energie te hebben. 

Aan het einde van dit traject

voel jij je fit en energiek. Je weet welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden, omdat ze je meer kwaad dan goed doen. En je weet wat je juist wel in je mond moet stoppen om je lichaam optimaal voor jou te laten werken. Je worstelt je niet meer door je dagen heen, maar je kunt het leven aan. Energie is niet langer de bottleneck voor jouw activiteiten. Je kunt de mensen om je heen de aandacht te geven die je ze graag wìlt geven. Op het werk kijk je niet meer elk uur op de klok om te zien of je al naar huis mag. Niets staat je meer in de weg om een lieve moeder, geordende huisvrouw en gepassioneerde werknemer te zijn.

 

Investering

De investering van het programma ‘Voel je fit, vitaal en energiek’ is € 347.  

Na een jaartraject te hebben gevolgd bij een ‘gewone’ voedingsdeskundige heb ik me gemeld bij Hanneke. Zij heeft – toen de uitslag van het bloedonderzoek binnen was – een passend persoonlijk advies gegeven. Het persoonlijk advies voelde als de spijker die op de kop geslagen werd. Eindelijk klopte ineens alles. Waar iedereen bij de ‘gewone’ voedingsdeskundige hetzelfde traject volgt, wordt nu gekeken naar wat jouw lichaam nodig heeft. Ik moest juist dingen laten staan waardoor ik me veel fitter en gezonder ging voelen. En dat heeft zeker geholpen. Ik heb echt gemerkt dat ‘buik en brein’ ontzettend met elkaar in verbinding staan en ik ben ook mentaal veel sterker geworden. Ik ben erg tevreden over dit traject en kan je aanraden het zelf ook te proberen.

Anoniem

54 jaar

Ik voel me mentaal en fysiek fitter sinds ik het traject heb gedaan. Ik voel me veel gezonder dan voorheen. De aanpassingen qua eten leken me in het begin lastig. Maar Hanneke begeleidde me en gaf veel tips, waardoor het best gemakkelijk ging. Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan over voeding en supplementen. Veel van de adviezen zal ik blijven gebruiken.

Marieke

44 jaar

Ik heb mijn lichaam beter leren kennen. Met hulp van Hanneke weet ik wat ik het beste kan doen om er zo goed mogelijk voor te zorgen. Ze denkt heel goed mee met je eigen leefomstandigheden.

Anoniem

22 jaar

Veel gestelde vragen

Ik vind koken niet leuk en ik neem er weinig tijd voor. Is dit programma dan wel geschikt voor mij?

Zeker. Ik maak het praktisch voor je. Je krijgt van mij veel tips over hoe je eenvoudig een snelle en gezonde maaltijd op tafel zet.

Ik heb spijsverteringsproblemen, een schildklieraandoening, allergie etc.

Geen probleem, ik denk met je mee. Natuurlijk kan ik niet alles oplossen, maar met voeding kun je ongelofelijk veel bereiken. Ik kijk ernaar uit om voor jou een advies te maken.

Ik gebruik medicatie. Kunnen bepaalde supplementen dan geen kwaad?

Vertel me precies wat je gebruikt en wanneer je het inneemt. Dan houd ik daar rekening mee.

In mijn familie hebben we allemaal niet zo veel energie. Levert zo’n programma dan wel iets op?

Jazeker. Bijna altijd hebben lichamelijke klachten het niet alleen te maken met de genen die je hebt meegekregen, maar ook met voeding en leefstijl die je gewend bent.

Ik wil graag alleen een EMB-test en de uitslag, kan dat?

Nee, mijn orthomoleculaire kennis is nodig om de test goed te kunnen interpreteren. Zo zoek de samenhang in de afwijkende waarden en bepaal ik de prioriteiten. Daarnaast vind ik het belangrijk om je te begeleiden tijdens het traject om bij te sturen waar dat nodig is. 

Kan ik het programma ook volgen zonder supplementen?

Tekorten in het lichaam ontstaan niet in één dag, maar vaak in jaren tijd. Om dat met voeding op te lossen neemt veel tijd in beslag. Hoogwaardige supplementen bevatten veel voedingsstoffen. Daarmee kun je sneller de schade inhalen dan met voeding. Omdat het om je gezondheid gaat, wil ik het beste. Ik werk voornamelijk met de supplementen van Vitakruid en Eqology.

Zelf supplementen bestellen bij Vitakruid? Gebruik als kortingscode ‘vitaalpost’ voor 10% korting.

 

Gratis 3 voedings- een leefstijltips?

Via (beeld)bellen denk ik 30 minuten met je mee.